Bestemming

CarSecure: Alle schades tijdens autotransport gedekt tot €70.000

CarSecure: Alle schades tijdens autotransport gedekt tot €70.000

 

Autotransport platform Transporting Wheels biedt autotransport aan inclusief schadedekking tot zeventigduizend euro. De CarSecure’ dekking is een unieke service voor autotransport binnen Europa. Bovendien is deze service bij de prijs van het transport inbegrepen. Er is momenteel geen enkele vervoerder of expediteur die deze zekerheid biedt. Naast een onderscheidend snelle levertijd is CarSecure een service waarmee Transporting Wheels autotransport opnieuw definieert.

Hoe werkt reguliere schadedekking bij autotransport

De aansprakelijkheid van een vervoerder is zeer beperkt. Zo wordt bij een schade slechts ongeveer €10 per kg vracht uitgekeerd. Voor een auto van 1.200 kilo is de maximale dekking dus €10.200. In geval van overmacht, bijvoorbeeld zware hagelbuien, is de vervoerder overigens helemaal niet aansprakelijk. Losse schadeverzekeringen zijn wel af te sluiten, maar de kosten lopen al snel op tot zo’n driehonderd euro, dat is bijna net zoveel als de totale prijs van het autotransport.

Voorwaarden en eigen risico

De voorwaarden voor het accepteren van de schade zijn simpel. (1) Klanten van Transporting Wheels hebben bij ontvangst van de auto de CMR documenten waarop de schade vermeld staat, getekend, (2) er zijn foto’s gemaakt van de schade. Verder kan er in sommige gevallen een eigen risico gelden van €500 per incident. Per transport accepteert Transporting Wheels voor maximaal acht auto’s de schade.

Nieuwe standaard in autotransport

Transporting Wheels zet met CarSecure en een onderscheidend snelle levertijd een nieuwe standaard neer voor autotransport. Het geeft autobedrijven de zekerheid dat handelsvoorraden snel en met een hoge betrouwbaarheid probleemloos van A naar B worden getransporteerd.