Bestemming

Waar parkeer je honderden onverkochte EV’s? Vraag het maar aan de Nederlandse havens!

Wist je dat onze havens nu fungeren als onverwachte showrooms voor Chinese EV’s? In Rotterdam en Amsterdam lijkt het erop dat we een kleine ‘parkeercrisis’ hebben. Omdat de terreinen nu vol staan met deze auto’s, is er extra behoefte aan parkeerplekken.

Het probleem op een rijtje

Door een overschot aan productie en een iets te optimistische inschatting van de verkoopverwachtingen, zitten de Chinese fabrikanten van EV’s in een lastige situatie. Hun gloednieuwe voertuigen staan nu te wachten op kopers, terwijl ze de parkeerterreinen van onze havens vullen. En als ze die kopers wel hebben, dan is er geen transport. Vooral het tekort aan vrachtwagens en personeel is daarin een probleem.

Een blik vooruit

Met havens die overstroomd worden en een tekort aan transportmiddelen, wordt het tijd om na te denken over innovatieve logistieke oplossingen. Gelukkig hebben wij die! Want dankzij ons uitgebreide netwerk met ruim 1500 transportpartners en onze slimme spotfilling oplossing, hebben wij altijd voldoende transportcapaciteit.

Een parkeerplaats vol auto’s transporteren, is voor ons geen probleem. Check www.transportingwheels.com of bel +31 88 369 07 00 voor onze diensten.

Bron: https://www.automotive-online.nl/management/2024/04/15/havens-staan-vol-met-onverkochte-chinese-evs/