Bestemming

Veelgestelde vragen (Partners)

Naar welk e-mail adres kan ik mijn factuur sturen?

Nadat de auto(‘s) is (zijn) geleverd en de CMR in het portaal is geüpload, kunt u uw factuur sturen naar invoices@transportingwheels.com.
Vermeld voor een snelle betaling het (de) TW-nummer(s) op de factuur. Factuur gegevens vindt u hier. De betaling vindt dan in 14 dagen plaats.

Hoe wijzig ik de status van mijn order?

De orderstatus kan worden gewijzigd in het portaal door op details te klikken en op de blauwe knop te drukken die een van de volgende statussen heeft; voorgepland, gepland, geladen, gelost, afbeelding CMR. Je kunt hier ook de laad-/leverdatums wijzigen als dat nodig is, maar houd er rekening mee om dergelijke planwijzigingen zoveel mogelijk te vermijden, mede omdat dit ook invloed heeft op de planning van klanten.

Hoe kan ik chauffeurgegevens toevoegen aan een order?

Na het aannemen van een order, komt deze in je account te staan. Hier kun je op “Details” klikken en dan verschijnt de optie: “Chauffeurgegevens toevoegen”. Pas als deze gegevens zijn ingevuld, wordt er een e-mail met laadnotificatie naar het laadadres en de klant gestuurd. Chauffeursgegevens kunnen worden aangepast, maar kan wel leiden tot verkeerde volmachten en/of pick up documenten. Houd hier dus wel rekening mee

Wanneer kan ik een foutvracht in rekening brengen?

Onder verschillende omstandigheden kan er een foutvracht worden toegekent (75% van de orderwaarde). Zorg ervoor dat je altijd contact opneemt met het logistieke team te overleggen of je met een foutvracht kan worden toegekent.

Wanneer kan ik wachturen in rekening brengen?

Wanneer u merkt dat u of uw chauffeur langere tijd moet wachten tot het voertuig in ontvangst genomen kan worden, neem dan alstublieft contact op met het logistieke team om hen op de hoogte te brengen. Zij zullen u helpen om een passende oplossing te vinden en het laden/ lossen te bespoedigen. De teller begint te lopen zodra de melding bij het logistieke team is gemaakt, de eerste 30 minuten zijn vrij, daarna wordt er 25€ per 30 minuten wachtkosten toegekend.

Wat moet ik doen als de auto niet op de afhaallocatie staat?

Als de auto niet beschikbaar is op de laadlocatie, dient u eerst contact op te nemen met het logistieke team om de volgende stap te bespreken, zij zullen dan samen met u opzoek gaan naar de beste oplossing voor alle betrokken partijen.

Wat moet ik doen als er niemand aanwezig is op de ophaal- of afleverlocatie?

Neem altijd contact op met het logistieke team om de beste alternatieve oplossing te vinden. +31883690700

Wat moet ik doen als de afhaal- of afleverlocatie gesloten is?

Neem altijd contact op met het logistieke team. Zij zullen kijken of er alternatieve oplossingen zijn om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen. +31883690700

Wanneer kan ik een order annuleren?

Wanneer u de opdracht niet kunt uitvoeren, kunt u contact met ons opnemen en bespreken we wat de mogelijkheden zijn. +31883690700

Is het toegestaan om de planning van een order te wijzigen?

U kunt laad-/losdatum wijzigen in het portaal. Als de vertraging meer dan een dag is, neem dan contact op met het logistieke team om, in overleg, tot een gezamenlijke oplossing te komen.

Wat moet ik doen als ik schade heb gemaakt tijdens het transport?

Neem contact op met het logistieke team om de schade te melden, neem altijd foto’s, noteer de schade op de CMR, en laat deze vervolgens aftekenen! Het is van belang dat u de gehele ICED & Signed procedure volgt. Als u de procedure niet volgt kunt u mogelijk aansprakelijk gesteld worden voor de schade.

Ik zie de adresgegevens niet in de order die ik heb aangenomen.

Wanneer je een opdracht aanneemt, moet je de geplande laad- en losdata, en de naam + kenteken van de chauffeur invoeren in het systeem, zodat de adresgegevens van de verschillende locaties en de voertuiggegevens worden weergegeven.

Mijn vrachtwagen is kapot of er zijn problemen die plannen vertragen.

Neem onmiddellijk contact op met ons logistieke team om hen te informeren en een oplossing te vinden voor de opdrachten die vertraging kunnen oplopen: +31 88 369 0700 of via logistics@transportingwheels.com

Waarom kan ik geen orders vinden in het land waar ik wil rijden?

Als een land niet zichtbaar is in het scroll-down menu van de zoekmachine, betekent dit dat we op dat moment ofwel geen orders hebben die van/naar dat land gaan, of dat de routes nog niet aan het systeem zijn toegevoegd.

Ik heb een bod geplaatst op een order in "Veiling" maar waarom zie ik de order niet in mijn account?

De veilingen duren in totaal 48 uur. Wanneer je een bod plaatst, kan het zijn dat een andere partner andere biedingen na u heeft geplaatst voordat de veiling is afgelopen, en daarom de order heeft gewonnen. Je hebt ook de optie om op “nu kopen” te klikken met een ander prijskaartje, hiermee wordt de order direct aan je account toegevoegd.

Waarom heb ik een transportlicentie of verzekering nodig om voor jullie te rijden?

We willen het transport via ons portaal zo professioneel en compleet mogelijk maken voor onze chauffeurs en klanten. Daarom zorgen we ervoor dat al onze partners (met een laadvermogen van >3500 Kgs) officieel geregistreerd staan als transporteur en goederen voor derden mogen vervoeren. Hetzelfde geldt voor de transportverzekering, die ervoor zorgt dat uw lading is gedekt in geval van schade. Om deze redenen zijn een transportlicentie (bij >3500 kgs laadvermogen) en verzekering verplicht voor een samenwerking met Transporting Wheels.

Ik ondervind problemen met de laad/leverplaats van een bestelling, of ik kan geen contact met ze krijgen.

Informeer ons logistieke team, zij zullen contact opnemen met de betrokken partijen om ervoor te zorgen dat u zo snel mogelijk, uw weg kunt vervolgen: +31 88 369 0700.

Kan ik een auto afleveren buiten openingstijden?

Neem altijd contact op met TW als u buiten openingstijden wilt lossen. Ons team controleert of dit mogelijk is en informeert u over de volledige procedure. Als wij niet op de hoogte worden gesteld, kan dit leiden tot een blokkering van uw account, waarbij u de toegang tot openstaande opdrachten wordt ontzegt.

Zijn prijzen onderhandelbaar?

Prijzen zijn alleen onderhandelbaar als de orders status ‘’open’’ hebben. Neem contact op met het logistieke team om de prijs te bespreken en tot een overeenkomst te komen. +31 88 369 0700

Wat houdt de Aviso in?

Voor sommige orders wordt een aviso tijd van 24, 48 of 72 uur gehanteerd. Dit houdt in dat de order 24, 48 of 72 uur voor de laaddatum gepland moet worden. Sommige locaties (zoals veilinghuizen en logistieke centra) hebben deze aanmeldtijd nodig om het voertuig klaar te zetten. Houd hier alstublieft rekening mee bij het plannen van orders. Het laden van voertuigen buiten de avisotijd, is geheel op eigen risico!

Hoe lang blijven bestellingen in elk tabblad staan?

Als een order bij ons binnenkomt, blijft wordt deze de eerste 24 uur geveild. Als de order binnen deze tijd niet wordt aangenomen, gaat de order door naar de Speeddeals, waar deze 48 uur lang blijft. Uiteindelijk, als de order nog steeds niet aangenomen is, komt deze voor een vaste prijs in de lijst met Open orders terrecht, tot een transporteur de order accepteert.